Imate pitanje?

+387 63 358 476

Implementiran projekt "Vratimo osmijeh"

Udruga za održiv razvoj UzoR Žepče uspješno je okončala realizaciju projekta pod nazivom "Vratimo osmijeh" a koji je financirala Europska unija iz sredstava IPA  fonda kroz projekt "Jačanje lokalne demokracije/demokratije LOD". 

Projekt je imao za cilj da pomogne u sanaciji jednog dijela posljedica koje su nastale uslijed nevremena a koje je pogodili općinu Žepče u svibnju i kolovozu 2014. godine.

Sama realizacija  projekt otpočela je 01.09.2014. godine a isti je realiziran u tri faze. U sklopu prve faze provedeni radovi na sanaciji velikog klizišta i postavljanja ograde na mostu u mjesnoj zajednici Papratnica dok su u drugoj fazi  projekta provedene aktivnosti na  odvozu zemlje, otpada i blata sa dječjih igrališta u mz Zenički put te aktivnosti na uređenju društvenog doma u mz Orahovica. U trećoj fazi su uspješno provedene aktivnosti uređenja i postavljanja  klackalica, ljuljački, penjalica, klupi, kanti za otpatke, rasvjete te uređenje košarkaškog, malonogometnog igrališta i odbojkaškog terena. Sve ove aktivnosti su provedene zajedno  sa mještanima mjesnih zajednica kao sa djecom koja su nesebično ulagala svoj trud u obnovi prostora za igru.

Svečano otvaranje igrališta upriličeno je dana 08.11.2014. godine uz nazočnost velikog broja djece i roditelja a samu svečanost su uveličao je općinski načelnik Mato Zovko, predsjedavajući OV Žepča Muhamed Jusufović, zastupnik u Federalnom parlamentu Josip Martić, savjetnik ministra za pitanje izbjeglih i raseljenih Nurđehan Šahinović, koordinator za LOD gospodin Damir Jukić i mnogi drugi.

U uvodnom dijelu ceremonija otvaranja igrališta u MZ Zenički put sa početkom u 10 30 i u MZ Orahvica sa početkom u 11 30,  predsjednik udruge UzoR Žepče Dragan Janko pozdravio je nazočne te iskazao zahvalnost donatoru koji je omogućio da se ovaj projekt realizira. Iskazao je zahvalnost općinskoj vlasti na cjelokupnoj pomoći u provedbi ovoga i drugi projekata kao i na stvaranju dobrih preduvjeta za rad  nevladinog sektora na prostoru  Žepča. Veliku zahvalnost je iskazao vodstvu mjesnih zajednica koje je odradilo veliki dio posla da bi uspješno okončali sve planirane aktivnosti. Nakon uvodnih riječi predsjednika Udruge UzoR obratili su se i gosti koji su pohvalili ovakav vid rada koji je  učinkovit  i koji ima velike i značajne rezultate za razvoj naše omladine. 

Nakon otvaranja igrališta, upriličena je cjelodnevna igra djece u sklopu koji su organizirani turniri u malom nogometu, odbojci kao i igre u košarci a za najmanje igre u pijesku, igre na klackalicama, ljuljačkama i sl. U sklopu projektnih aktivnosti udruga UzoR osigurala je besplatan roštilj za sve sudionike igara kao i slatkiše, sokove, lopte te majice za timska nadmetanja.

Općina Žepče

EU

UNDP