Imate pitanje?

+387 63 358 476

Projekt „Be cool go to enterprisers school“

Udruga za  održiv razvoj „UzoR“ Žepče  implementira projekat  „Be cool go to enterprisers school“ (Budi cool, idi u školu poduzetništva) sa akcentom na osnaživanje žena. Projekt je podržan od Američke ambasade u BiH. 

Prezentacija projekta održana je u ponedjeljak u sali OV Žepče, a projekt je prezentirao predsjednik Udruge Uzor Dragan Janko. Uspješan dosadašnji rad „UzoR“-a ispred Općine Žepče pohvalio je savjetnik za pitanja mladih Damir Jukić.

Na prezentaciji je sudjelovalo 15 korisnica starosti do 18 - 25 godina koje su pokazale interes za pokretanje vlastitih biznisa. Cilj projekta je promocija i poboljšanje mogućnosti za samozapošljavanje žena, te njihovo osnaživanje kroz usavršavanje vještina i njihovih znanja u pogledu poslovnih mogućnosti i poslovanja uopće.

Edukacija polaznica trajat će do polovine prosinca, nakon čega će se raspisati javni poziv za prijavu poslovnih planova na koji će isključlivo moći aplicirati polaznice projekta. Krajnji rezultat obuke će biti 15 jasno definiranih i razvijenih poslovnih ideja, spremnih za realizaciju.

Najbolji poslovni planovi bit će nagrađeni a odobrena novčana sredstva će se moći potrošiti za registraciju biznisa, nabavku opreme i sirovine za rad. Na svečanost je potpisan Memorandum o suradnji sa Zavodom za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona i Razvojnom agencijom Žepče čija je namjera pomoći polaznicama projekta da dobiju svu tehničku pomoć u razvoju i održivosti vlastitih  biznisa.

Općina Žepče

EU

UNDP