Imate pitanje?

+387 63 358 476

Popularno

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
Otpočela druga faza projekta

Otpočela druga faza projekta "Vratimo osmijeh"

24 Oktobar 2014 - 1796 Views

Udruga za održiv razvoj UzoR Žepče  uspješno je okončala realizaciju…

Projekt „Be cool go to enterprisers school“
Projekt „Be cool go to enterprisers school“

Udruga za  održiv razvoj „UzoR“ Žepče  implementira projekat  „Be cool…

Počela implementacija projekta „Vratimo osmijeh
Počela implementacija projekta „Vratimo osmijeh"

Udruga za održiv razvoj UzoR Žepče otpočela je implementaciju projekta…

Implementiran projekt
Implementiran projekt "Vratimo osmijeh"

Udruga za održiv razvoj UzoR Žepče uspješno je okončala realizaciju…

Poziv na edukaciju za dodatno usavršavanje dizajna i postojećih proizvoda

21 Septembar 2013 - 2082 Views

  Udruženje „Spori turizam“ nastavlja s implementacijom projekta „Stare vrijednosti…

Poziv na edukaciju Unapređenje tehnologije pripreme i obrade drveta

 Udruženje „Spori turizam“ nastavlja s implementacijom projekta „Stare vrijednosti za…

Škola u cvijeće-otpad u smeće

Udruga za održiv razvoj Uzor Žepče   otpočela je realizaciju…

Inicijativu Osnivanja Centra za neformalno obrazovanje podržava šira društvena zajednica
Inicijativu Osnivanja Centra za neformalno obrazovanje podržava šira društvena zajednica

U organizaciji Udruge za održivi razvoj „Uzor“, Udruženja građana-privrednika „Info-Eduka

Dodjela certifikata i uredskog materijala

Tako je u srijedu, 11. prosinca 2013. godine u općinskoj sali „Doma kulture“ Žepče s početkom u 10,30 upriličena dodjela certifikata za sudionike obuke iz informatike, kao i dodjela uredskog materijala za predstavnike MZ Orahovica, Hrastuša, Željezno Polje, Selište, Vinište, Bistrica, Zenički put, Opšenik, Vrbica, Radovlje i Begov Han. 

Tom prigodom, predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti uručena je i analiza provedene ankete u deset mjesnih zajednica općine Žepče s prijedlozima za poboljšanje postojećeg stanja. 

Ovu svečanost vodio je predsjednik „UzoR“ Žepče Dragan Janko, a istoj su nazočili i Općinski načelnik Mato Zovko, predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, voditelj projekta LOD III Samir Omerefendić, suradnik za monitoring „Jačanje lokalne demokracije LOD“ Damir Žarak, koordinator za LOD III Općine Žepče Damir Jukić, predstavnici NVO-a, predstavnici 11 mjesnih zajednica koje su uključene u ovaj projekt, te Radio Žepče.

O projektu:

Realizacija projekta „Aktivni građani za aktivne ruralne zajednice“ počela je 4. travnja ove, a završava početkom veljače 2014. godine. Projekt traje deset mjeseci.

Ovaj projekt je u početnoj fazi uključio deset mjesnih zajednica općine Žepče, a naknadno su se priključile još dvije zajednice koje su željele iskoristiti ovu prigodu i steći još više znanja za upravljanje i vođenje mjesne zajednice. Kroz projekt je realizirano sedam radionica, jedan seminar, uspostavljena je web stranica, postavljene su oglasne ploče u mjesnim zajednicama u kojima je to i planirano, održane su četiri radio emisije u kojima su sudjelovali predstavnici „UzoR“-a i mjesnih zajednica: Vinište, Zenički put, Bistrica, Selište, Begov Han i Radovlje s ciljem da se promovira rad mjesnih zajednica, te na taj način izazove građanski aktivizam i u drugim mjesnim zajednicama. Također, provedena je i anketa u deset mjesnih zajednica s ciljem istraživanja sudjelovanja građana u donošenju odluka. Izrađena je brošura pod nazivom „Jačanje sudjelovanja građana u lokalnoj upravi“, a uspješno je provedena i obuka iz informatike, te uspostavljen protok informacija elektronskom poštom između Udruge „UzoR“ i 11 mjesnih zajednica općine Žepče.

 „Ovo je samo dio aktivnosti koje smo zajedno s predstavnicima MZ do ove faze realizirali. Ovim putem se zahvaljujem svim MZ koje su aktivno radile u projektu, te na taj način pokazale ozbiljnost, profesionalnost i visok stupanj liderskih vještina koje su im neophodne“- kazao je u svom govoru Dragan Janko. 

Provedenu anketu su realizirali neovisni anketari. Sastojala se od šest osnovnih pitanja i 50 potpitanja. Ista je provedena u razdoblju od 1. lipnja do 1. kolovoza 2013. godine u sljedećim MZ: Bistrica, Preko, Opšenik, Željezno Polje, Begov Han, Zenički put, Vrbica, Selište, Radovlje i Vinište. Anketirano je 311 ispitanika. Vodilo se računa o spolnoj i dobnoj strukturi, obrazovanju i socijalnom statusu.

Certifikate onima koji su u okviru projekta sudjelovali u obuci iz informatike uručio je prof. informatike Jozo Ćurić. Obuka je realizirana u prostorijama KŠC „Don Bosco“ Žepče. 

Certifikate su dobili: Anita Budim, Dragan Zrno, Ivan Barešić, Ivica Jukić, Josip Travančić, Josipa Bulajić, Jozo Ivandić, Tina Jukić, Robert Lovrić, Vjekoslav Jukić, Stanko Knežević, Sanel Mujić, Jozo Jukić, Josipa Fejzić, Irfan Goralija, Anto Jurić, Admir Hasičević i Admir Šehić. 

Također, u okviru ovog projekta izrađene su i brošure  koje se sastoje od informativnog i edukativnog dijela. 

Na kraju ove svečanosti predsjednik Dragan Janko je podsjetio da je preostalo još 50 dana provedbe ovog projekta. Početkom veljače, po okončanju projekta bit će upriličena i završna konferencija. 

Općina Žepče

EU

UNDP