Imate pitanje?

+387 63 358 476

Popularno

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
Otpočela druga faza projekta

Otpočela druga faza projekta "Vratimo osmijeh"

24 Oktobar 2014 - 1688 Views

Udruga za održiv razvoj UzoR Žepče  uspješno je okončala realizaciju…

Počela implementacija projekta „Vratimo osmijeh
Počela implementacija projekta „Vratimo osmijeh"

Udruga za održiv razvoj UzoR Žepče otpočela je implementaciju projekta…

Projekt „Be cool go to enterprisers school“
Projekt „Be cool go to enterprisers school“

Udruga za  održiv razvoj „UzoR“ Žepče  implementira projekat  „Be cool…

Implementiran projekt
Implementiran projekt "Vratimo osmijeh"

Udruga za održiv razvoj UzoR Žepče uspješno je okončala realizaciju…

Poziv na edukaciju za dodatno usavršavanje dizajna i postojećih proizvoda

21 Septembar 2013 - 2013 Views

  Udruženje „Spori turizam“ nastavlja s implementacijom projekta „Stare vrijednosti…

Poziv na edukaciju Unapređenje tehnologije pripreme i obrade drveta

 Udruženje „Spori turizam“ nastavlja s implementacijom projekta „Stare vrijednosti za…

Škola u cvijeće-otpad u smeće

Udruga za održiv razvoj Uzor Žepče   otpočela je realizaciju…

Inicijativu Osnivanja Centra za neformalno obrazovanje podržava šira društvena zajednica
Inicijativu Osnivanja Centra za neformalno obrazovanje podržava šira društvena zajednica

U organizaciji Udruge za održivi razvoj „Uzor“, Udruženja građana-privrednika „Info-Eduka

Održanja posljednja edukacija na temu Unapređenje tehnologije pripreme i obrade drveta

Na radionici je prisustvovalo desetak polaznika/ca iz općine Žepče, koji već rade suvenire i rukotvorine od drveta ili rade kombinaciju drveta s drugim prirodnim i umjetnim materijalima.

Cilj ove posljednje radionice je bio da polaznici obuke predstave svoje radove na temu žepačkog suvenira, koja je bila zadana od strane predavača, a kao nastavak prethodne dvije radionice na kojima su polaznici učili o tehnologijama i načinu obrade drveta, izrade suvenira i maketa od drveta te mogućnostima usavršavanja postojećih tehnika obrade drveta u kombinaciji s drugim materijalima.

Svi polaznici edukacija već imaju iskustvo u izradi suvenira i mnogi od njih uspješno prodaju svoje radove, a kroz ove edukacije su imali priliku da nauče neke nove tehnike i usavrše svoj način izrade, te na praktičnim iskustvima steknu nova znanja o ovoj oblasti.

Nakon održanih edukacija „Edukacija za dodatno usavršavanje dizajna i postojećih proizvoda“ i „Unapređenje tehnologije pripreme i obrade drveta“ projektom su predviđene edukacije na teme „Istraživanje tržišta“, „Marketing“, „Unapređenja prodaje“, „Izrada proizvoda od vune“ i „Dobre higijenske prakse – proizvodnja autohtonih gastronomskih proizvoda“. 

O terminu održavanja ovih edukacija Udruženje „Spori turizam" iz Žepča će pravovremeno obavijestiti korisnike projekta. Svi zainteresirani za prisustvovanje ovim edukacijama će također moći prijaviti svoje prisustvo na kont. tel: 032 880 273. Ili putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. 

Projekt „Stare vrijednosti za novu budućnost“ se realizira u sklopu UNDP-ovog programa „Jačanje lokalne demokratije/demokracije III-LOD III“, a kojeg financira Europska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA), čiji je cilj doprinijeti poboljšanju kvalitete života stanovništva u ruralnim područjima općine Žepče kroz unapređenje postojeće proizvodnje i promocije rukotvorina i autohtonih gastro proizvoda i očuvanje starih zanata.

Projekt ima cilj da doprinese ekonomskom osnaživanju 35 osoba koje se bave proizvodnjom rukotvorina, autohtonih gastro proizvoda i očuvanjem starih zanata kroz podizanje znanja proizvodnih, prodajnih i marketinških vještina, te da obogati postojeću turističku ponudu općine Žepče kroz jačanje kapaciteta proizvođača rukotvorina, autohtonih gastro proizvoda i očuvanje starih zanata i kroz izradu kataloga proizvoda i proizvođača koji će služiti promociji, unapređenju prodaje, očuvanju tradicije i uvrštavanju istih u stalnu turističku ponudu općine Žepče.

Razvojna agencija Žepče pruža tehničku podršku u implementaciji ovog projekta.

Projekt se realizira u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije III-LOD III“ kojeg financira Europska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od dva miliona eura.

 

Općina Žepče

EU

UNDP